Zeilboot / Motorboot huren in Zeeland en Holland

Het bedrijf

Waterfront Jachtcharter is van april tot en met september van 09.00 uur tot en met 18.00 uur (zondag 17.00 uur) 7 dagen in de week geopend. In de winterperiode (november tot en met maart ) zijn wij alleen in de weekenden gesloten. Van 19 december tot en met 3 januari zijn wij gesloten. Wij bieden onze klanten een uitstekende service. De schepen worden zeer goed onderhouden en u komt altijd aan boord van een schoon schip.

Uw vertrekhaven: Delta Marina Kortgene

Ons bedrijf is gevestigd op het haventerrein van Delta Marina te Kortgene. U kunt gemakkelijk inladen en nadat u instructie heeft gehad over het schip kunnen de trossen los. De haven heeft vele faciliteiten zoals een Service center, watersport winkel, douches, toiletten, wasmachines, tankstation, gratis Wifi, verschillende barbecue mogelijkheden, speeltuin en kinderboerderij voor de jongsten aan boord.

Tevens is er een nieuw restaurant, http://www.dekx.nu/ , op de haven. Delta Marina ligt rondom in het groen en is een oase van rust en gezelligheid. Kortgene is een levendige plaats met diverse restaurants, een supermarkt, bank en de winkelstraat ligt op loopafstand, maar u kunt ook van onze gratis leenfietsen gebruik maken.U kunt u voor boodschappen in de supermarkt in Kortgene terecht. Tevens bevinden zich hier diverse gezellige winkels en restaurants. In het nabij gelegen Villapark & camping de Paardekreek kunt u verschillende soorten accommodaties en voorzieningen vinden. 

Uw vertrekhaven: Kempers Watersport Leimuiden/Aalsmeer (alleen motorjachten)

Deze goed beschutte jachthaven vindt u in de zuidwesthoek van de Westeinder, gunstig gelegen in de omgeving van prachtige Rietlanden. De haven beschikt over alle faciliteiten die u zich als watersporter maar kunt wensen. Zo zijn er ruime, luxe ligplaatsen met lange zij steigers, ruime parkeerplaatsen, een Service center, gratis Wifi, ruime douches, toiletten, wasmachines, gratis fietsen lenen om naar het centrum van Leimuiden te fietsen of de omgeving te verkennen.

Ook bevindt zich op de haven ook een restaurant met een terras met uitzicht op het water. Naast het restaurant kunnen kinderen zich vermaken op de speelplaats.

Verkoop Jachten

Het komt voor dat enkele van onze charterschepen aan het einde van het seizoen te koop worden aangeboden. Informeer naar o.a. de interessante mogelijkheden van ons Buy & Charter concept!

Vaarschool

Wij zijn een officiële CWO vaarschool voor het volgen van lessen aan boord van onze zeiljachten, motorjachten en sloepen. U wordt opgeleid voor het gewenste diploma door gediplomeerde instructeurs. U kunt zich voor inschrijving of meer informatie een e-mailbericht sturen naar info@jachtcharter.com

Verhuurvoorwaarden - Hiswa

De schepen van Waterfront Jachtcharter worden verhuurt onder de Hiswa Algemene Voorwaarden Huur en Verhuur Pleziervaartuigen. U vindt de meest recente versie bij de onderste button aan de linker zijde.  De Hiswa vereniging is de branchevereniging voor de watersportbedrijven zoals jachthavens, jachtbouw, reparatiewerven, jachtmakelaars en natuurlijk ook voor de jachtverhuurders. Tussen huurder en verhuurder wordt een huurovereenkomst conform de Hiswa voorwaarden opgesteld. Dit contract is in samenwerking met consumentenorganisaties zoals bijv. ANWB opgesteld en dient zowel de belangen van de  verhuurder als van de huurder. Bij eventuele, onoverkomelijke, problemen tussen beide partijen kan men terecht bij een onafhankelijke geschillencommissie.

Verzekering

Onze schepen zijn volledig verzekerd. Het Eigen Risico begint bij € 500 voor de kleinere en loopt op tot  € 1.000 voor de grotere schepen. Dit bedrag dient als waarborg bij het inschepen te worden voldaan. Dit kan in kontanten of met een Visa- of mastercard (let op 4% extra) worden voldaan. U kunt ook een aanvullende verzekeringspolis afsluiten via ons. In deze watersport vakantiepolis kunt u een annulering of een reisverzekering afsluiten. De annuleringsverzekering kunt u bovendien uitbreiden met de afzonderlijke rubrieken borg, Storm & Mist en Gevolgschade. Dit om aansprakelijkheid voor gederfde huurinkomsten bij schades goed te verzekeren of de waarborg tot 85% af te dekken. Deze laatste verzekering willen wij u zeker adviseren. bereken hier alvast uw premie.  Lees hier meer over.

Vaarbewijs

Voor bijna al onze schepen is het officieel niet verplicht in het bezit te zijn van een Vaarbewijs ( deel 1 en/of 2 ). Uiteraard is dit wel een groot voordeel bij het huren van een schip. Alleen als u de Westerschelde of Noordzee opgaat willen wij voor uw eigen veiligheid dat er iemand met een vaarbewijs aan boord is en ervaring met zeezeilen heeft. Indien u op de Noordzee wilt zeilen dient u verplicht een Noordzeepakket en reddingvlot aan boord te hebben. U kunt deze bij Waterfront reserveren. 

Vaarervaring / vaarschool

Voor het huren van één van onze schepen dient u wel over enige vaarervaring te beschikken. Indien dit niet het geval is dient u een vaarcursus te volgen bij onze vaarschool. Wij bieden deze aan in blokken van 3 uur. U kunt dit bij het boeken van uw schip aangeven. Ook als of het  al weer enige tijd geleden dat u heeft gevaren adviseren wij u een korte vaarcursus te volgen om vertrouwd te raken met het schip en de vaarregels. Overigens krijgen al onze klanten, op aanvraag, één uur gratis instructie van een instructeur als service om met de vaareigenschappen van het schip bekend te raken.

Uitrusting

Onze schepen zijn standaard zeer compleet uitgerust. Alle relevante waterkaarten en almanakken zijn aan boord. Verder zijn natuurlijk onder andere aanwezig: navigatiehulpmiddelen, zwemvesten, verrekijker, verbanddoos, kookgerei, serviesgoed en dit alles zonder meerprijs. Tevens zijn de motorjachten uitgerust met een kaartplotter, roerstandaanwijzer, snelheids- /dieptemeter en een kompas. De zeiljachten hebben een log, een dieptemeter en een kompas aan boord. De zeegaande jachten (vanaf 30 foot) ook nog een kaartplotter, GPS, een windmeter en een marifoon. Als u met een zeiljacht van plan bent om op zee te varen dient u een noordzeepakket (reddingsvlot, lifelines,Noordzee kaarten etc.) mee te nemen. Deze veiligheidsmiddelen kunt u vooraf bij ons reserveren. Alle schepen hebben hoofdkussens aan boord. Wij adviseren om lakens, slaapzakken of dekbedden zelf mee te nemen. Indien gewenst kunt u dit ook bij ons huren. Alle luxe motorjachten zijn compleet met dekbedden uitgerust.

Marifonie

De basiscursus Marifonie is een eenvoudige cursus voor een belangrijk instrument aan boord. Weerberichten, waarschuwingen voor de scheepvaart en spraakverkeer tussen bruggen, sluizen en schepen kunnen met dit apparaat gevoerd worden. Als u nog niet over een basiscertificaat beschikt kunt u de cursus hiervoor bij verschillende instanties volgen. Onze zeegaande jachten zijn standaard uitgevoerd met een marifoon. De marifoon mag uitsluitend gebruikt worden als u over een basiscertificaat Marifonie beschikt en deze meeneemt aan boord. Indien u niet over een basiscertificaat Marifonie beschikt mag u uitsluitend uitluisteren en niet zenden.

Kinderen

Als de kinderen het naar hun zin hebben aan boord is uw vakantie vaak ook geslaagd. Wij proberen onze schepen zo kindvriendelijk uit te rusten. Het is mogelijk voor de allerkleinsten een kindernet voor rondom de boot te reserveren. U dient dit zelf te monteren en demonteren. Wij kunnen dit ook voor u tegen kostprijs doen. Tenslotte kunt u ook een rubberbootje met eventueel 4 pk buitenboordmotor bij ons huren.

Huisdieren

Huisdieren zijn op onze schepen in principe niet toegestaan omwille van hygiëne. Op een aantal boten worden in overleg met de eigenaar alleen kleine honden/huisdieren toegestaan. De extra kosten voor o.a. schoonmaak hiervoor bedragen € 60,- 

Parkeren

Uw auto staat veilig en gratis geparkeerd op de parkeerplaats. Zowel in Kortgene als in Aalsmeer.

Kwaliteitszorg

Voortdurend zijn wij in de weer om aan de hoogst mogelijke kwaliteitseisen te voldoen. U kunt mede die eisen bepalen, mochten er zaken zijn die voor verbetering vatbaar zijn, vertel het ons !

Opties

Er zijn mogelijkheden voor het huren van een rubberboot met/zonder buitenboordmotor, extra zwem- of reddingsvesten, vouwfiets, reddingsvlot, zeilpak e.d. Bij reservering sturen wij u een lijst toe waarop u aan kunt geven wat u extra wenst te huren. Let op er is slechts een beperkte voorraad.

Service

Ons bedrijf is in het verhuurseizoen 7 dagen per week bereikbaar van 9.00 tot 18.00 (zondag tot 17.00 uur) voor vragen en/of melden van problemen/storingen. Het is goed om te weten dat wij ons best zullen doen u snel weer op weg te helpen. Aan al onze nieuwe klanten geven wij, alleen op aanvraag, gratis een uur manoeuvreer instructie om vertrouwd te raken met uw huurschip!

Inschepen

In de Hiswa Huurovereenkomst staat de datum en tijd vermeld voor het inschepen. Het heeft geen zin eerder te komen, de tijd tussen het ontschepen en inschepen is zo kort mogelijk gehouden zodat u zo lang mogelijk van uw vakantie kunt genieten. Wij vinden het heel prettig als u ons de dag voor uw vakantie even op de hoogte stelt van de te verwachten aankomsttijd. Bent u onderweg vertraagd bel ons dan even op.

Uitschepen

Wij verwachten van u dat u het schip weer schoon, in goede staat en op de afgesproken tijd weer inlevert. Schade door u of een ander veroorzaakt dient u direct (ook onderweg) te melden. Ook hebben wij graag dat u eventuele gebreken of andere tekortkomingen meldt. Wij kunnen dan actie ondernemen zodat de volgende huurder weer met een compleet en, vooral, veilig schip kan uitvaren. U dient uw huurschip altijd na gebruik zelf af te tanken bij het tankstation van de vertrekhaven.

Onderhoud van schepen

In de wintermaanden hebben wij het zeker net zo druk als in de zomermaanden. De schepen worden grondig geïnspecteerd zodat eventuele aan slijtage onderhevige apparaten en uitrusting tijdig worden vervangen of gereviseerd. Een nieuwe laklaag of poetsbeurt neemt ook de nodige tijd in beslag. Huren is makkelijk! Ook op de wisseldagen worden de schepen gecontroleerd en het wordt nodige onderhoud uitgevoerd. Voor tussentijds groot onderhoud wordt het schip voor enkele dagen uit de vaart genomen.

 

Meld u aan voor onze nieuwsbrief!

Like us on FacebookLike ons op Facebook